Karineholms bibliotek

Livet på neo : berättelser om små och stora kämpar / text: Johanna Darnéus ; foto: Anna Bank.

Av: Medverkande: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Förlag: Malmö : Eklundhpaglert förlag, 2019Upplaga: Första upplaganBeskrivning: 172 sidor illustrationerInnehållstyp:
  • text
Mediatyp:
  • unmediated
Bärartyp:
  • volume
ISBN:
  • 9789198225167
Ämnen: DDC-klassifikation:
  • 618.9201 23/swe
Annan klassifikation:
  • Vha
Sammanfattning: I reportageboken Livet på neo - berättelser om små och stora kämpar får vi följa nio familjer vars barn har börjat sina liv på neonatalavdelningar. Genom intervjuer med anhöriga och vårdpersonal skildrar boken både vardagen på neo och neonatologins historia, utveckling och framtid. ”Boken kommer att ha stor betydelse för nyblivna och/eller tidigare föräldrar till barn på neonatalavdelningar. Den kan även användas i utbildningssyfte och i den fortsatta, viktiga dialogen mellan familjer och vårdprofession kring hur livet på neo ytterligare kan förbättras för både små och stora kämpar.” – Berlith Persson, avdelningschef 1975–1998 på prematuravdelningen, barn- och ungdomsmedicinska kliniken i Helsingborg.
Betyg
    Medelbetyg: 0.0 (0 röster)
Bestånd
Exemplartyp Hembibliotek Avdelning Hyllsignatur Status Förfallodatum Streckkod Exemplarreservationer
Bok Bok Katrineholms bibliotek Facklitteratur Vuxen Vh Tillgänglig 80064632134
Antal reservationer: 0

I reportageboken Livet på neo - berättelser om små och stora kämpar får vi följa nio familjer vars barn har börjat sina liv på neonatalavdelningar. Genom intervjuer med anhöriga och vårdpersonal skildrar boken både vardagen på neo och neonatologins historia, utveckling och framtid. ”Boken kommer att ha stor betydelse för nyblivna och/eller tidigare föräldrar till barn på neonatalavdelningar. Den kan även användas i utbildningssyfte och i den fortsatta, viktiga dialogen mellan familjer och vårdprofession kring hur livet på neo ytterligare kan förbättras för både små och stora kämpar.” – Berlith Persson, avdelningschef 1975–1998 på prematuravdelningen, barn- och ungdomsmedicinska kliniken i Helsingborg.