Karineholms bibliotek

Krokodilens vändkrets / Jona Elings Knutsson.

Av: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers Förlag, [2020]Tillverkare: 2020Beskrivning: 336 sidor 20.3 cmInnehållstyp:
  • text
Mediatyp:
  • unmediated
Bärartyp:
  • volume
ISBN:
  • 9789100179960
Ämnen: Genre/form:DDC-klassifikation:
  • 839.738  23/swe
Annan klassifikation:
  • Hc.01
Sammanfattning: Moskva 1974. Kosmonautfru Shatalova fastnar med håret i handfatet där hon tvingas tvätta sig eftersom badkaret är upptaget av två kubanska krokodiler. Stockholm idag. Malin Pettersson Carlsson fastnar i minnen av rymdutställningen i Rättvik och av Åsa som inte finns längre och önskar att hon haft ett par krokodiler att oroa sig för i stället. ”Krokodilens vändkrets” är en roman om moderskap, dotterskap och äktenskap. Om klassamhällen och förnekandet av dem, om ensamhet i kollektivet. Den handlar om allt som sker på badrumsgolv bakom låsta dörrar. Om verklighet och fiktion. Om inlagd gurka, rymdvulkaner och vådan av vita trosor.
Betyg
    Medelbetyg: 0.0 (0 röster)
Bestånd
Exemplartyp Hembibliotek Avdelning Hyllsignatur Status Förfallodatum Streckkod Exemplarreservationer
Bok Bok Katrineholms bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hc Tillgänglig 80063922668
Antal reservationer: 0

Originalupplaga 2020

Moskva 1974. Kosmonautfru Shatalova fastnar med håret i handfatet där hon tvingas tvätta sig eftersom badkaret är upptaget av två kubanska krokodiler. Stockholm idag. Malin Pettersson Carlsson fastnar i minnen av rymdutställningen i Rättvik och av Åsa som inte finns längre och önskar att hon haft ett par krokodiler att oroa sig för i stället. ”Krokodilens vändkrets” är en roman om moderskap, dotterskap och äktenskap. Om klassamhällen och förnekandet av dem, om ensamhet i kollektivet. Den handlar om allt som sker på badrumsgolv bakom låsta dörrar. Om verklighet och fiktion. Om inlagd gurka, rymdvulkaner och vådan av vita trosor.